Morsdag!

Trots att jag jobbat en så här underbar dag har den varit riktigt bra. Lugnt och skönt på jobbet. Sen köpte jag både en ny matta och en lampa till vardagsrummet, mattan får dock min sambo hämta imorgon för det var lite för svårt för mig att släpa med den hem på bussen och t-banan.
Sen när jag kom hem la jag mig på vår fantastiska innergård på en handduk med en god bok och bara njöt av de sista solstrålarna. När jag ligger och njuter prasslar det plötsligt i gräset och jag ser att vår katt Sushi smyger fram, hon läggert sig på min handduk och njuter av vädret med ett rejält kurrande. Än skiner solen men luften är lite kylig. Så mysigt med sommar!!! Jag glömmer bort varje vinter hur underbart det är med sol, men sen när det blir sommar så får jag ett slags nyförälskat pirr i maggropen :D Såå mysigt! Men om det alltid vore så här varmt och skönt skulle man säkert tröttna, bli likgiltig, det liksom behövs en kall och jävlig vinter som är oändligt lång först för att man verkligen ska få uppskatta sommaren!
Det är dessutom morsdag idag. Det är viktigt med de små dagarna som alla hjärtans dag, mors och farsdag, dagar för kärleken, omtanken och vänskapen. Det är viktigt att stanna upp och tänka, uppskatta det man har. Jag och min sambo gav min mamma ett halsband som hon länge velat ha, hon blev väldigt glad! Vad gjorde du för din mamma idag?


Lysande

                 

Snyggt ljusfat av skiffer och blockljus från Lagerhaus
smyckar nu mer mitt vardagsrumsbord.


Lördag...

Idag har det varit helt fantastiskt väder som jag dessvärre inte fått ta vara på eftersom jag varit innomhus i ett centrum hela dagen... och jobbat. Trist, men vi sålde väldigt bra, frågan är bara; varför människor i hela friden shoppar en så fantastisk dag???
Det var tänkt att jag skulle fira min låtsasmammas lillasyster idag men så blev det tyvärr inte, hade ont i huvudet och var väldigt trött, kände för att mysa hemma istället. Så det blev en härlig kvällspromenad i solnedgången med min darling bland de vackra villorna. Vi fantiserade om vårat framtida hus med stor trädgård med en stor grill, en enorm kläddkammare där alla mina skor ska få plats.. ja alla mina framtida skor för de flesta jag har nu ska jag ge till frälsnings armen. Ska göra en stor rensning hemma och ge bort kläder, skor och annat skit till frälsis. Men åter till kvällen. Efter promenade så gjorde vi ordning marängswisch... gott värre!!!

1 Banan
1 Litet paket gammaldags vaniljglass
1 Msk kakao
1 Msk strösocker
1/2 dl mjölk
1 Påse maränger


Skiva bananen. Koka upp mjölk, kakao och sockret i en kastrull. Skär upp en lagom stor glass skiva. Häll över maränger och sedan chokladsåsen och sist bananskivorna. Lätt som en plätt!

                                                 

Mys med lillasyster!

Igår firade jag min underbara lillasysters 10-årsdag! Hon fyller egentligen år den 14 maj men då hade jag ingen möjlighet att fira henne så det blev igår istället utan hennes vetskap.
Jag åkte till hennes skola och fick leta efter henne i en halvtimma, typiskt ungar alltså :P När jag väl hittar henne vid pingisbordet blir hon så förvånad över att se mig så hon utbrister: "Nej, men... vad gör du här?" Pinsamt värre när storesyrran kommer oanmäld till plugget när hon är med kompisar, så jobbigt! Men jag såg i hennes ögon att hon blev väldigt glad. Hon sa hejdå till sina kompisar och gick ut ifrån rummet innan hon ville krama mig och då utbrast hon: "Hej Sandra! Vad ska vi göra? Måste Simon vara med?" Simon är lillebrorsan som går i samma skola. Då berättar jag för henne att jag ska fira hennes födelsedag och att det bara blir vi två!
Vi köper glass och en varsin banan sen åker vi till Universitetet och går till Naturhistoriska Riksmuséet, och jag hade turen att Julia aldrig varit där tidigare. Vi går runt bland utställningarna och ser på de uppstoppade djuren, dinosaurieskeletten, människokroppen och intelligenstest. Sen går vi och ser resan till månen på Cosmonova, en animerad 3D film som kräver speciella glasögon för att få 3D känslan, super häftigt och Julia var i extas! Sen gick vi och åt på en Thai restaurang. Hur mysigt som helst! Sen så gick jag med henne hem och så fick jag se på henne urgulliga sköldpadda som hon fick i present.
En super mysig systerdag!

          
Våra fina 3D glasögon

 
 Tack för maten den var god! Mitt i maten stog en orkidé! Mvh/Sandra & Julia
Julia skrev på servetten på restaurangen som heter just Orkidé.

Ego bilder



En ny favorit!


Ny favorit i vårt kök!
Passar till det mesta. Kryddig och rökig smak!
Helt underbar!

Fantastisk helg!

 
Jag har  haft en helt fantastisk helg tillsammans med min älskling!
Han fick ett spapaket av mig i 27-årspresent, paketet innehöll en natt på ett lyxhotell i ett deluxe rum, det ingick frukost buffé och spaupplevelse för två.
Vi checkade in igår vid tvåtiden. Vi gick sen på bio och såg Kenny Begins (Kenny Starfighter) otroligt rolig film! Min typ av humor :) Sedan gick vi tillbaka till hotellet och köpte med oss thaimat. Sen sov vi i en fantastisk säng och blev serverade en frukostbuffé! Sen var det dags för spapaketet.
Medan den ena fick helkroppsmassage av en otroligt duktig massör så fick den andra ligga i ett kurbad med eteriska oljor, salter och vattenstrålar som masserade hela kroppen. Helt underbart! Jag har aldrig tidigare gjort nåt sånt här och jag rekommenderar det varmt!

Djupa tankar

Igår mötte jag och min kille en av hans vänner och hennes man. De har inte träffats på flera år och var väldigt goda vänner förut, vi stod och snackade ett tag och inser att de bor typ 300 m ifrån oss. De gifte sig för några år sedan och nu ska de ha barn. De berättade att de köpt villa och så strök hon sig på magen. Jag blev alldeles pirrig i magen som när man är nykär. Fantastiskt med barn! Folk skaffar barn överallt, vänner och bekanta och främlingar. Jag får mammakänslor men samtidigt är det jobbigt, för tänk om jag inte kan få barn? Det finns en risk att jag aldrig kommer kunna få barn! Det vore fruktansvärt, jag som älskar barn! Det har aldrig funnits ett "om jag blir mamma.." utan det har alltid varit "när jag blir mamma.." men tänk om det inte blir så?
Jag kan bli så djupt sorgsen när jag tänker på det, självklart går det väl att lösa på andra sätt, genom adoption, provrörsbefruktning eller suregatmamma, det är oloagligt i Sverige men jag får väl åka utomlands. Detta innebär självklart en massa krångel. Jag blir så glad när jag ser människor med barnvagnar, par med kärlek i blicken och ett barn gående vid deras sida, gravida kvinnor som strålar av lycka medan magarna ståtligt putar ut.
Jag och min sambo har varit ett par i fem år i augusti och självklart börjar man fundera på barn. Jag är 23 om en månad och visst är jag fortfarande ung och vill göra mycket innan jag skaffar min drömvilla med vackert staket och hallonbuskar och barnvagnen som står under äppelträdet medan humlorna surrar. Tänk att man inte kan styra över sin framtid. Du har ingen aning om var du befinner dig om 2, 5, 10 eller 25 år. Du kan utbilda dig, du kan skaffa fint hem med tapeter i skimrande guld, du kan resa runt jorden, men trots det vet du inte vad som händer imorgon, om man ens får uppleva morgondagen...

                                                           


HB och folkdräkt!

Det blir HB och riktigt midsommartåg med levande orkester till midsommar... igen. Detta sker i Dalarna, mitt fantastiska lantställe i Gulleråsen, strax utanför Rättvik. Där är det sommar på riktigt. En flera meter hög midsommarstång med blomsterkransar stora som cykelhjul och doften av cyren blandas med lukten från kokt korv och mjukglass. Folkdräkter, dragspel och springande barn, skratt och små grodorna ekar i den ljumna luften. Det ska bli så härligt!
På kvällen är det alltid dans på dansbanan med liveband som spelar allt ifrån Arvingarna till... Sven Ingvars :P och HB i mängder, dunkar dukas upp och juiceförpackningarna smälls ner i borden, det ska blandas direkt i mun, en klunk HB och en klunk juice och så är det bara att gurgla... fy fan! Men full blir man :)
Längtar efter sommaren! Min första riktiga semester någonsin om man bortser från sommarloven när man var liten. Betald och planerad semester har jag aldrig haft förut, tidigare har jag bara fått ta ledigt då det gått, lite strödagar.. förra sommaren var jag bara ledig en vecka. Men nu ska jag få riktig semester!


Varför?

Varför är vi fördömda? Har någon lagt en förbannelse över min familj eller vad är det frågan om? Hur kommer det sig att alla våra katter blir överkörda?
Jag är uppvuxen med katt och är det bästa djuret jag vet. Jag har själv två. Alla våra katter har försvunnit eller blivit överkörda och det gör lika ont varje gång. Så förbannat jobbigt men trots detta kan vi inte låta bli att skaffa oss nya fantastiska katter. Igår blev min mammas älskade katt överkörd, brutalt och kallt. Bilen har sedan lämnat platsen (som vanligt) och en kvinna kom gående och fick syn på den lilla krabaten på gatan, hon ringde numret som stod på halsbandet. Nu är hon begravd bredvid vår andra katt, snart har vi en hel djurkyrkogård.
Det är knappt någon trafik där, endast 30km/h vägar och vi tycker inte att katter ska vara inomhus, det ska få vara ute i det fria.
Många av mina vänner har katter och de har minsann blivit gamla, dött av ålder. Tillochmed en vän som hade en katt mitt i Vasastan blev 20 år gammal! Hur är det möjligt?
Mina katter lever ännu, de är tre år (21 maj) och jag hoppas innerligt att de ska få leva länge. Jag har aldrig haft en katt längre än sex år... sorgligt... Blir så ledsen. :(
 
 

Antiklimax!

Det är verkligen antiklimax såhär efter den sista föreställningen. Vi har kämpat, svettats, tjatat, gnällt, nött och åter nött in manuset. Fått det att ligga naturligt i munnen och i kroppen. Fått in rollen i benmärgen, fått rollen att känna som sin egen skapelse. Det är fantastiskt med teater! Jag älskar det av hela min själ, det är mitt kall i livet! Det är det jag ska syssla med, det har jag vetat sen jag började lära mig alfabetet.
Tre föreställningar hittills och fler blir det i höst, vi blev godkända av manusförfattaren som skrivit "De Onda" en berättelse om det fruktansvärda som hände 1993 i Liverpool England då två tioåriga pojkar Robert och Jon misshandlade och sedan döda för dom en helt okänd tvåårig pojke! En fruktansvärd historia som är otroligt kall och rak. Jag spelar Roberts mamma och har tillsammans med Jons mamma (missolof.blogg.se) framfört bla en monolog om våra liv, alltså mammornas liv... tragiskt. Efter denna monolog såg vi manusförfattaren torka en tår i publiken och vi fick tummen upp av en regissör från Dramaten och blev även personligen tackad av honom, det var otroligt häftigt!
Men som sagt är det antiklimat nu såhär efteråt... får vi vänta och se fram till hösten då vi ska börja jobba igen runt om i Stockholm och förhoppningsvis på fler ställen i Sverige :D
Nu börjar det äntligen ta fart och det är helt fantastiskt!! Jag har pluggat teater i många år, satt upp många föreställningar men inte på det här sättet. Det här är på riktigt!!!
 

                                                                                                                                                                                                 
None      

Valborg!

Då var det 1 maj!
Igår var det fest hos mig med några trevliga vänner, några av dom var riktigt skumma särskilt en person. Fem killar och två brudar var vi som satt i min lägenhet, blandade drinkar, drack öl och lyssnade på rock medan fantasin spirade bland lekarna som "Sanning eller konsekvens" och "jag har aldrig". Ingen majbrasa sågs till men vi gick vidare till den omtalade klubben "Garbo" här i Sumpan. Vi dansade och hade det roligt! Sen blev det efterfest hos mig till fem :)





RSS 2.0