Lätt packning var det va?

Jaha nu var det alltså bara en vecka kvar till det stora äventyret, men än så länge har jag inte börjat packa, har inte ens köpt solkräm vilket förvånar mig väldigt mycket. Jag är nämligen väldigt nojig av mig inför resor, jag brukar packa minst en vecka innan avresa och då gäller det oftast en vecka till två veckors charter resor där allt ändå ingår och där man ändå kan köpa det mesta. Jag brukar även packa ALLDELES för mycket. Som sist jag reste, vilket var till Norge, dock en lång resa på två månader, då hade jag med mig nästan hela min garderob och jag använde en tredjedel av allt och då kunde jag ändå byta om fyra gånger under en dag :P
Men under denna resa så ingår inte allt, vi kommer inte bo på lyxhotell och få frukost på sängen utan det här blir en backpacker resa med endast en ryggsäck som packning. Det blir en utmaning för mig eftersom jag gääärna tar med minst tio par skor och olika klänningar som matchar skoremmarna och sju olika nagellacken som ska anpassas efter humör och tid på dygnet, sen ska plattången med ifall man vill få hollywood looken och så fem olika nyanserna av läppglans som matchar både skorna och naglarna :P Nää riktigt såhär ytlig är jag inte inför en resa. Jag älskar att få gå osminkad på stranden och få sand innanför trosorna (?) kanske inte just det sistnämnda men att få slappna av och bara vara är det bästa jag vet. Men nu är det så att den här resan på nästan fem veckor i åtta olika länder verkligen innebär LÄTT PACKNING och ABSOLUT INGET ONÖDIGT vilket innebär att tio par skor går fet bort, nagellacken ska vi inte ens tala om och plattången kan vi ju låta bli att kommentera.
Samtidigt som det blir en utmaning så är det väldigt spännande för jag har märkt skillnad på mig själv sen jag kom hem från Norge och insett en hel del ommig själv, har liksom lärt mig att slappna av på ett annat sätt och inte behöva vara så före hela tiden i planering och tankar. Jag har lärt mig att ta dagen som den kommer för det mesta löser sig ändå. Man behöver inte planera allt i minsta detalj för det blir ändå inte som man tänkt sig i slutändan i alla fall inte exakt.
Så hur som helst så har jag ännu INTE BÖRJAT PACKA vilket jag är lite stolt över. Men nu på fredag ska jag nog börja så inte mitt stresspöke dyker upp och förstör den första delen av resan, så därför har jag beslutat att skriva en liten packlista på det LILLA jag ska ta med mig. Men hur blir det då med shoppingen i de åtta olika länderna då? Jo, jag och syrran har beslutat att skicka sakerna till Sverige så slipper vi konka på det genom djungel, öken, berg, dalar och hav.

  • Handduk (Mycket viktigt, men detta gäller endast EN stor handduk)
  • Solkräm (Mycket viktigt, vi kommer antagligen vara ute nästan dygnet runt i stekande sol i fem veckor och man vill inte se ut som en vattenblåsa när man kommer hem och behöva ligga på akuten)
  • Myggmedel (Nödvändigt på natten)
  • Ficklampa (Ja vi vet ju inte var vi kommer sova vissa nätter. Kanske i ett tält, i ett gammalt ruckel eller på någon ranglig gammal buss)
  • Väckarklocka (Mycket viktigt så vi har koll på tider då bussar och annat transportmedel går när vi är i våra djupaste sömn)
  • Kamera!! (Herregud, en resa utan bevis?!!)
  • Pengar och pass :P (Kan vara mycket viktigt)
  • Ulltröja och mjukis byxor (Nätterna kan bli riktigt kalla)
  • Bekväma promenadskor (Ett måste!)
  • Sen är det det där med kläder; Klänningar, tunna och lätta, en kjol, shorts, linnen, trosor, bikini, sandaller och ett par festskor, ja i fall det blir salsa :)
  • Lite smink och en hårborste och några toffsar som jag alltid säger.
  • Sarong (Kan användas både som filt, kjol, klänning, lakan, kudde, säck, ja fantasin sätter gränserna.)
Det övriga kan man köpa där som shampoo, balsam, duschtvål m.m.

                                                 

Det är nog allt :)
Jag ska försöka logga lite under resan också.

Puss och kram

nej tack till sängläge

Jag håller på och läser en bok som heter "Sängläge", nej det är ingen bok som kan kallas för tantsnusk med svettiga glansiga muskler och styva bröstvårtor bland mjuka kuddar och vaniljdoftande värmeljus utan en bok om en engelsk kvinna som lever i USA med sin amerikanska advokatman och som väntar deras barn, pga låg fostervattennivå blir hon ordinerad sängläge under de sista tre månaderna.
Denna bok är skriven endast ur hennes perspektiv och tack vare eller pga hennes sängläge är tvungen att ta itu många frågor och känslor och konflikter hon haft i sitt liv, hon är tvungen att förstå sina känslor för sin mamma och sina två systrar, förstå sin man på ett annat sätt som nästan aldrig är hemma. En bra bok men väldigt jobbig just för att den är så mänsklig. När man tänker på en gravid kvinna så förs tankarna automatiskt till ett varmt hem, kärlek, lyckliga och förväntansfulla föräldrar som känner att "nu börjar vårt liv tillsammans" men tyvärr är det inte alltid så eller jag misstänker att det är ganska ovanligt i denna pressade sitution som det innebär för ett par att ställa om sig för att bli föräldrar och alla känslor och hormoner man inte kan hjälpa.
Att få ligga still i tre månader kan inte vara kul, jag har legat på sjukhus i 7 veckor när jag var åtta och det var inte kul, men de sista veckorna fick jag gå omkring men denna kvinna MÅSTE LIGGA STILL i tre månader, vissa får ligga på sjukhus under hela deras graviditet. Vad jag vill med detta inlägg är väl att försöka påminna mig att det finns människor som har det värre, även om kanske jag också får ligga i tre månader på soffan och hoppas på att nån kommer ihåg mig och tar med sig lite mat och hjälper mig att rätta till kragen som skaver i nacken medan min upptagna och framgångsrika man lever på jobbet. Ja man vet ju aldrig, man kanske inte ens kan bli gravid :O Jaja nu har jag spårat ur lite ser jag.. förstår inte själv vad jag vill komma fram till förutom att jag nog ska sova...

Nu är det exakt 2 veckor kvar innan jag och syrran sticker till centralamerika, jag har verkligen inte förstått det ännu... helt ofattbart så därför har jag inte ägnat det en tanke. Men det är nog dags snart att planera lite och att läsa på om de olika länderna.
Sov Sött!

Om 2008

Hoppas du inte blir sne på mig Linda för att jag snor dina frågor om 2008 :P Det vet jag att du inte blir jag bara larvar mig. Puss
1. Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut?
För det första reste jag för första gången utomlands med en kompis, har tidigare bara varit med familjemedlemmar och pojkvän. Vi var i Cypern. Sen var jag och jobbade i Norge i två månader.
 2. Höll du några av dina nyårslöften? Vet inte om jag hade några förra året...
3. Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år?
Hmm nja inte vänner vänner utan bekanta.
4. Dog någon som stod dig nära?
Nej som tur var.. usch det hoppas jag slipper på länge.
5.Vilka länder besökte du?
Norge och Cypern.
6. Är det något du saknar år 2008 som du vill ha år 2009? Teatern!!!!!
7. Vilket datum från år 2008 kommer du alltid att minnas?
Både när jag åkte till Cypern och Norge.
8. Vad var din största framgång 2008? Svår fråga, det måste väl vara flytten med min kille om det nu kan kallas för framgång.
9. Största misstaget?
Hmm... kanske att jag inte tog tag i min negativa spiral som jag hamnade i under vår och sommar.
10. Har du varit sjuk eller skadat dig?
Nä jag har faktiskt varit fysiskt frisk hela året.
11. Bästa köpet?
Resorna absolut.
12. Vad spenderade du mest pengar på?
Boendet och Norge.
13. Gjorde någonting dig riktigt glad?
Mycket har gjort mig glad, kan inte nämna specifika dagar men resan till Cypern var hysteriskt rolig och i Norge hade jag också kanonkul!! Ville aldrig åka därifrån.
14. Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2008?
I kissed a girl är Cypern sen är det en massa norska låtar jag inte vet namnet på. Infinity har varit jobbet för mig.
15. Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?
Berg och Dalbana som alltid.
16. Vad önskar du att du gjort mer?
Prioriterat vänner och umgänge framför jobb ibland. Lyssnat på mig själv.
17. Vad önskar du att du gjort mindre?
Tänkt negativt.
18. Hur tillbringade du julen? Firade hos pappa på morognen och dagen och hos mamma på eftermiddagen och kvällen.
19. Blev du kär i år?
Nope. Hittade kärleken för snart fem år sedan.
 20. Favoritprogram på TV? Ser knappt på TV faktiskt.
21. Bästa boken du läste i år?
Busters öron
22. Största musikaliska upptäckten?
Vad dålig jag känner mig för jag kan inte komma å något alls :P
23. En mening eller ett ord du kommer komma ihåg från 2008?
Jag vill ha en hårig bäbä ingen skinn bäbä!
24. Något du önskade dig och fick när du fyllde år? Vara med familjen och bästa vännen
25. Något du önskade dig men inte fick?
Nä jag önskar mig inte födelsedagspresenter längre.
26. Vad gjorde du på din födelsedag 2008?
Jag var i Lasses trädgård eller vad det heter. En restaurang som har en vacker trädgård där man sitter och äter.
27. Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre? Onödigt att hålla på och ångra saker, det som är gjort är gjort.
28. Hur skulle du beskriva din stil år 2008?
Hmm... Blandad, beroende på humör och umgänge.
29. Vad fick dig att må bra? Mina vänner, familjen och sambo
30. Vilken kändis var du mest sugen på? Haha... ingen faktiskt.. kanske Johnny Depp men det är jag alltid :P
31. Vem saknade du?
Linda alltid, Laura min syster.
32. De bästa nya människorna du träffade?
Mina nya arbetskolleger och kollegerna i Norge och annat folk där.

Allmänt tänkande

Nytt år, ny start, ett nytt och oskrivet kapitel som ska fyllas i. Av mig själv, av andra, händelser som inte går att styra använder sin fjäderpenna för att fylla i just min bok, boken om mitt liv.
Det känns som om 2009 kommer bli ett bra år, i alla fall får den en kanon start. resan till Centralamerika om bara några veckor.
Just nu är jag förbaskad förkyld och hostig. Jag halvsitter i soffan och väntar på att en söt och varm kladdkaka ska bli klar.. mmm.. jag älskar verkligen choklad. En gåva till oss odrägliga och otacksamma människor. Jag är verkligen trött på oss människor. Vi bara förstör en massa, klagar och jävlas med varann. Idioter som inte kan se, för fan öppna ögonen och se lite längre än till din flottiga nästipp!
Vad ska man ha med sig på resan? Ficklampa är bra att ha om man går i den mörka djungeln eller ska hitta till palmen där vi ska kissa, väckarklocka är också bra att ha... hmm promenadskor och solkräm, MYGGMEDEL det är ett måste. Solbrillor och en sarrong som man kan använda till lakan, täcke, handduk och kjol, allt i ett helt enkelt :P
Nu är nog min kaka strax klar. Jobb i morgon, men vi har öppet som en söndag och det är ju trevligt. Får komma hem skapligt och laga middag till sjuklingen. Det är verkligen svinkallt ute. Jag tog en liten promenad till affären för att köpa ägg och ströbröd och trots att jag hade underställ, mössa, vantar, hela köret så höll...... tog ut kakan från ugnen, underbart! ....så höll jag på att frysa fast i marken. Men det är det nog fler som har märkt av. Nu ska det frossas!

                                                                                                      

RSS 2.0