Tyvärr blir det inget Gbg för mig

Tyvärr tyvärr så kom jag inte vidare till det sista fjärde intagningsprovet på Teaterhögskolan i Göteborg, men jag blev kvar bland det 20 sista av 1000 sökande så jag är stolt ändå trots besvikelsen. Jag hade ställt in mig på att flytta och att få en förändring i mitt liv, men icke.
Det var i alla fall väldigt roliga prover. Ett gemensamt rörelseprov med ca 20 i juryn!! Vi var nio sökande och dagen innan hade det varit elva. Vi fick göra en timmes rörelseprov med en rörelselärare, vi fick härma honom och sätta ihop en slags koreografi och falla baklänges på en stor tjock matta och skrika ut våra namn m.m.
Sen var det talprov tillsammans med två talpedagoger. En liten kort man med rakad skalle och runda glasögon, och en stor man med yvigt vitt hår och galen blick. Jag fick läsa upp olika texter på olika sätt, dramatiskt, barnsligt, högmodigt, vilset m.m. Sen fick jag skrika lite och säga hej på olika sätt, lustigt men väldigt kul.
Sen var det sångprov jag minst var nervös över eftersom jag sjungit i många år, men sångpedagogen gjorde mig osäker och nervös. Hon gick inte att läsa av, hon var nästan uttryckslös, nästan lite irriterad, men log stramt ibland. Jag sjöng "För kärleken skull" med Ted Gärdestad. Sen skulle jag berätta om sången med mina egna ord och sjunga den igen. Sen skulle jag berätta sången med sångens ord fast sjunga. Ja ni fattar att det var lite svårt för mig att förstå vad hon var ute efter, men jag försökte. Hon sa att hon hörde att jag sjungit mycket i mitt liv, och det är ju alltid en bra grej. Så fick jag spela bongotrumma till Bethoven?? Men seriöst alltså, hur i *piip* kan man spela bongotrumma till klassisk musik?
Sen var det tre timmars paus, jag slängde i mig skolans vegetariska lunch, jätte gott faktiskt och sen gick jag och drog runt i Nordstan.
Sen var det scenprovet. Jag hade fått en scen mailade tidigare som jag skulle lära mig utantill. En scen med två roller som utspelar sig på en busshållplats. Jag fick tillsammans med en elev på skolan framföra scenen. Vi fick bara spontant börja köra. Jag blev spontant roll A. Sen fick jag utmaningar under tiden, jag fick spela den populära tjejen i skolan som alla såg upp till, sen fick jag spela tönten som ville vara som alla, sen fick jag vara freaket och skulle överraska. Jag la mig på golvet och sparkade upp i luften, jag kröp in mellan elevens ben och såg allmänt störd ut, juryn skrattade så det kändes bra. Allt var över klockan halv fyra och klockan sju skulle vi få veta vilka tolv som gick vidare som sen ska bli åtta. Jag stod inte med tyvärr. Så nu har jag bestämt mig att mitt liv behöver en förändring trots att flytten inte sker.
Nu ska jag börja ta tag i mitt liv och leva precis det liv jag själv vill så jag kan bli lycklig på riktigt!

RSS 2.0