Dra sig mot slutet...

Det börjar gå mot sitt slut, denna tripp till Norge. I sju veckor är jag här och nu är det bara 11 dagar kvar om man inte räknar med idag eftersom det är så sent och om man inte räknar med dagen jag åker hem.
Det har varit en väldigt givande och händelserik tid. Har ju som sagt aldrig varit hemifrån på egen hand så här länge. Så vad har jag lärt mig? Det är nog mycket om mig själv och om vad jag egentligen klarar av men kan inte säga något specifikt just nu. Det har i alla fall varit nyttigt för mig. Kommer komma hem som en ny människa känner jag, med nya erfarenheter och skinn på näsan :D
I helgen har vi festat loss. I torsdags såg vi på ett hårdrocks band, i fredags sjöng vi kareoke och i lördags såg vi på ett norskt band som spelar engelsk pop :)
Här är det underbar höst, inte alls för kallt men lite färgade löv och solsken, super härligt!!!
puss och godnatt i morgon öppnar jag butiken.

Öl, fruktdrinkar och chai te

Trots all alkohol som serverades blev jag inte full, lite onykter men absolut inte full. Varför inte ta tillfället i akt när det bjuds på sprit? Det kan man fråga sig, men kul hade jag! Eller roligt som jag helst vill säga men blir helt fel här i Norge eftersom det betyder lugnt. "Vad roligt det här är!" Skriker man med ett leende genom den dånande musiken. Norrmännen bara ser på dig med funderande blick och skriker tillbaka "Ka då roligt?"
Idag har vi haft en riktigt härlig drön söndag med mängder av chai te på ett enormt mysigt kafé med en uteplats som är smyckad med en stor drake som klättrar på ena väggen gjord av mosaik glas. Blommor, färgglada ljuslyktor och härliga kuddar och filtar, och värmelampor såklart. Men vädret här är fortfarande sensommar, gröna löv och solsken. Underbart. Jag har hört att hösten kommit till Sverige, hehe.. medan jag är här och fortfarande samlar på mig solenergi sitter ni svenskar och fryser :P Skadeglad.
Sen gick vi hem och jag läste mina monologer sen såg vi på film och åt choklad.
Mys pys! Jag kommer verkligen sakna det här kollektivet!

Jag och syrran på en järnhäst i byen (i stan)


God natt!

Jag och syster på partyhumör


Hälsningar från Norge

Idag har jag varit i Norge exakt fyra veckor. Två veckor mer än vad jag nånsin varit i ett annat land på egen hand. Jag är så hemmakär :P
Men här trivs jag bra, det är vackert och mysigt. Massor av fik, kullerstenar, trähus i godisfärger och gator som går upp och ned, upp och ned. Träden är fortfarande gröna och man kan hitta blommor längs gatorna. Kyrkor finns det gott om, de är ganska kristna eller vääldigt kristna, dessutom finns det en del konstiga sekter som är förgrenade med kristendomen. Det är ganska kul, för samtidigt finns det gott om "snusk affärer" eller i alla fall affärer med sexiga underkläder och skor, och en gata för de prostituerade. Lite motsägelsefullt kanske?
Stavanger har en tropisk Ö 20 min utanför stan som ligger mitt i golfströmmen, där är det alltid minst 5 grader varmare än på fastlandet och där på ön växer det... otroligt nog, palmer, olivträd, banan, citron och apelsinträd, kaktusar och bambu m.m. Skit häftigt! Ön var rena paradiset. Man bokar biljett för att ta sig dit och så ingår det fem rätters middag. Riktigt häftigt.
Jag åker hem den 10 okt, om exakt 3 veckor. Känns skönt faktiskt, för nu vet jag hur livet är här. Det har varit kul att få umgås mycket med syrran (hon bor här) för det var länge sen eftersom hon inte haft så mycket tid att hälsa på i Sverige. Vi bor tre tjejer och fyra katter!! Haha ja det är säkert, det är jag, syrran och hennes kompis som också är här och hälsar på från Sverige. En vuxen katt med två kattungar och en tonårspojk katt, jätte mysigt med kollektiv :)
Så vad brukar vi göra då?
Vi jobbar alla i syrrans butik (hon är butikschef i en klädbutik) på helgerna festar vi loss :P På söndagar är det vilodag, alltså bokstavligt. Allt är stängt ochdet är tänkt att man ska vila ut efter en jobbvecka, skit härligt men jobbigt om man glömt handla inför helgen.
Här är en bild från paradis ön.


 

RSS 2.0