Färg med mycket makt!

Vad är det egentligen som är så laddat med fägen rosa? Det finns ingen annan färg som är så laddad. Vem har egentligen bestämt det? Rosa är för flickor blått är för pojkar, dock är blått ingen konstig färg varken för flickor eller pojkar. En flicka som vill ha en blå klänning istället för rosa ifrågasätts inte ens men om en pojke vill ha en rosa skjorta istället för en blå ifrågasätts på en gång. Kan min son möjligtvis vara homosexuell eftersom han vill ha rosa på sig? För det första så sitter ju inte din sexuella ställning i en färg! Om du skulle bli färgblind blir du då samtidigt bisexuell? För det andra så kan ingen ändra en pojkes utveckling om det är så att han är homosexuell, det är väl ändå inget problem och har verkligen inte med en färg att göra!
Det är helt i sin ordinng om små flickor gillar rosa och även tonårstjejer, dock så får tonåringar en liten bimbo stämpel om du använder mycket rosa och är dessutom blond.
Det är en FÄRG inget annat, en kulör. Det är märkligt egentligen att en färg kan ha så mycket makt över människor åsikter. Jag tycker rosa är fint, även blått, rött, gult, grönt, vitt, svart, lila.. ja Lila det är en syster till rosa och är också lite laddat men inte alls som rosa. Vem har bestämt det här? Det finns ingen som föds med en föreställning om färger utan blir påverkade av sin omgivning. Mammorna får sina söner att tycka rosa är töntigt trots att de kanske egentligen tycker det är en fin färg.
Det är som sagt en FÄRG inget annat!!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0